UV-C Technológia - Levegő sterilizálás

Mi az UV-C fény?

Az UV-A, UV-B, és UV-C elektromágneses sugárzási tartományok, eltérő hullámhosszal, amelyek mind részei a Napból, érkező un. Ibolyántúli vagy Ultraibolya, nemzetközi viszonylatban UltraViola (UV) fény spektrumnak.
uvc01

Az UV-A tartomány a bőr barnulását eredményezi. Egészségügyi alkalmazása bizonyos bőrbetegségek esetében indokolt.

Az UV-B spektrum mély behatolási képességgel, égési sérüléseket eredményez. Fokozott kitettség esetén bőrbetegségeket, bőr öregedést és homályos látást eredményezhet.

Az UV-C sugárzás (a szem kivételével) különösebb károsító hatás nélkül, majdnem teljesen elnyelődik a bőr külső rétegében.

Ugyanakkor, az energiában rendkívül gazdag 200-400 nanométer hullámhosszú UV-C fény fungicid, virucid és baktericid hatása, sokoldalú alkalmazást tesz lehetővé a patogén mikroorganizmusok elpusztítása érdekében.

Az egészségügy, élelmiszeripar, gyógyszergyártás vagy saját életterünk higiénikusabbá tételében a víz, levegő és felületek esetében, rendkívüli hatékonysága és környezetbarát volta miatt, egyre dominánsabb szerepet játszik.


uvc02

Az UV-C technológia alkalmazásával több, mint 99.99%-os hatásfokkal pusztíthatók el a kórokozók, másodpercek alatt, fertőtlenítő vegyszer használata nélkül. Levegő sterilizálás, antimikrobiális festék, antimikrobiális adalékanyag.
Költségtakarékos, biztonságos és rendkívül hatékony.